sunnuntai 26. syyskuuta 2010

ihanat punaoranssit langat!

Viikko sitten perjantaina oli ensimmäinen värjäysilta ja silloin puretimme osan langoista kylmävärjäykseen. Olin laittanut edellisenä iltana krapinjuuret likoamaan ja aikomuksena oli laittaa esipuretetut langat viikoksi krappiliemeen kotitalousneuvonnan pannuhuoneeseen. Siellä ne tekeytyivät viikon ja päivittäin  kävimme lientä hämmentämässä. Oikean puoleinen punaisempi lanka on krapin kylmävärjäyksestä ja vasemman puoleinen värjättiin perinteisesti pitämällä krappiliemen lämpötila siinä 70 asteessa!

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen juttu tuo kylmävärjäys. Minä olen käyttänyt sitä konstia, että kuumennan vain 70 asteeseen, silloin keltaiset ja ruskeat värit krapista eivät vielä lähde niin nopeasti liikkeelle. Saman olen huomannut myös seitikeillä.

    VastaaPoista
  2. Idean poimin Riihelän Leenalta, löysin sen Tv;m puutarhaohjelmasta. Pannuhuoneessa ei ollut niin lämmin,että väriliemi olisi alkanut käydä, mutta langasta tuli ihanan helakan punakirjavaa, varsinkin niistä osista, jotka olivat olleet kosketuksessa juuriin!
    :) Tuija

    VastaaPoista