maanantai 28. tammikuuta 2013

20 väriä itsevärjätyillä langoilla villatakissa!


 Liisa kävi näyttämässa itse värjätyillä langoilla neulomansa villatakin ja siihen sopivat sukat! Voi miten ihana! Liisa oli alkuksi pätkinyt vyyhtinsä pari metriä pitkiksi langoiksi ja solminut pätkät yhteen samassa järjestyksessä. Vasta sitten aloittanut neulomisen. Lankojen päättelyä oli huima urakka, mutta neulepinnasta tuli kyllä todella upean värinen, oikea herkkupala!

Väreijä: marja-aronia, tarhakäenkaali, lupiininkukat, saksankurjenmiekka, leskenlehti, suolaheinä, puolukan varvut, juolukan varvut+ verihelttaseitikin jalat, pietaryrtti+krappi, veriseitikki, krappi, kanerva+pihlajanlehdet+saniainen, viiltosara, - osa vielä jälkivärjäyksiä ja lisäksi samalla kasvilla värjäyksiä, koska lopputulos on aina erilainen.Oma villapaitani on vasta ajatuksen asteella. Jotenkin sukkia on vaan niin paljon helpompi neuloa teeveen ääressä, kun ei tarvitse miettiä, eikä tarkkailla kuviota =) Pojalle taas raitasukat indigolla värjätyillä langoilla ja ruskeat raidat krapista.
 Samaa ruskeaa krappilankaa myös alemmissa sukissa, kuin myös oranssit langat krapin kylmävärjäyksestä jälkiväreillä! Violetit raidat sinipuun ensimmäisestä värjäyksestä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti